Minä erehdyin tuota suosittua viihdeohjelmaa katsomaan, tuota Putousta, ja kyllä minun täytyy sanoa, että vähän petyin siihen, kuinka yhä siellä nauretaan ilkeästi joillekin kansallisille stereotypioille. Ja aina eri maalaisten naisten kustannuksella, nyt venäläisten naisten kustannuksella tämän Svetlana Rönkkö -nimisen hahmon myötä siis.

Kaikesta mahdollisesta ummehtuneesta ja kuluneesta sitä yritetään heittää huulta ja samalla tullaan selvästikin tölvimään sellaista kansanosaa, josta ei itse välitä. Venäläiset naiset, helppo maali. Pari vuotta sitten naurettiin aasialaisille naisille. Tiedättekö te kuinka alistavaa on, että esim. thai-hierojan ammatti yhdistetään

kaikkiin aasialaisiin? Sellainen näyttää olevan suomalaisen naiskoomikon huumorintaju kuitenkin, että eri maalaiset naiset ovat ne, joille nauretaan ja joita suoraan sanoen pilkataan rajusti.

Muunmaalaisia miehiä ei jostain syystä pilkata. Mikä siinä on, että ulkomaalainen nainen on niin helppo maalitaulu? Mitä tällainen naureskelu kertoo yhteiskunnastamme? Todella mautonta touhua. Ai niin, nyt muistin, olihan sentään viime vuonna se joku Karim tuossa sarjassa, mutta sekin oli pehmeää hupailua, ei pilkkaa. Naisia sen sijaan pilkataan rajusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *